Skip to the content

60-dages-reglen

Skat af kørsel

Hvis du oplever, at der bliver trukket skat af din kørsel, skyldes det sikkert, at du har været hos samme arbejdsgiver mere end 60 gange på 12 måneder.

Det kan også skyldes, at du har kørt over 20.000 km. på et år.

60-dages-reglen er som følger

”Hvis der køres mere end 60 arbejdsdage mellem bopælen og en arbejdsplads, er kørslen fra og med den 61. dag privat (der kan så opnås befordringsfradrag efter de almindelige regler) idet arbejdspladsen herefter anses for fast. Alle arbejdsdage tælles med uanset vagtens længde. Weekender, ferie-, sygedage mv. medregnes ikke ved opgørelsen af de 60 dage (kun egentlige arbejdsdage medregnes)

De 60 arbejdsdage behøver ikke at være på hinanden følgende dage. Ved kørsel fra bopælen til en arbejdsplads enkelte dage over en periode, skal antallet af arbejdsdage lægges sammen. Denne sammentælling skal kun afbrydes, hvis der arbejdes mindst 60 på hinanden følgende dage på andre arbejdspladser, inden lønmodtageren igen kører mellem bopælen og den første arbejdsplads”.

Da der er nogen, der arbejder for flere vikarbureauer, kan vi kun tælle de 60 arbejdsdage hos os, før systemet begynder at trække skat. De 60 dage, der skal afbryde sammentællingen, er op til jer selv at holde styr på.

Tlf 97 94 50 11

...eller find mere information på vores kontakt side.